Doorschakelen Proximus vaste lijn

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vaste lijn oproepen doorschakelen bij Proximus is alleen beschikbaar met de betaalde optie Oproepdoorschakeling. Het is dan mogelijk oproepen op uw vaste lijn door te schakelen.

Doorschakelen is mogelijk naar een andere vaste lijn of uw mobiel, maar ook naar PhoneMail, de voicemail dienst van Proximus. De oproep wordt doorgeschakeld wanneer u niet opneemt of de lijn bezet is.

Doorschakelen Proximus; twee opties

Het instellen van een doorschakeling op uw vaste lijn is mogelijk via twee opties; via een korte code of via gratis nummer 1987. Dit nummer noemt Proximus de Phone Manager.

Proximus doorschakelen met korte code

U kunt korte codes gebruiken om oproepen door te schakelen naar PhoneMail, de voicemail van uw vaste lijn, zelfs als u de betalende optie Oproepdoorschakeling niet hebt geactiveerd. Oproepen direct doorschakelen

 • Activeer: typ *21*Telefoonnummer# op uw telefoontoestel. In de plaats van Telefoonnummer vult u het nummer in waarnaar u uw oproepen wilt doorschakelen.
 • Deactiveer: typ #21# op uw telefoontoestel.
 • Heractiveer: typ *21# op uw telefoontoestel om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Oproepen doorschakelen bij bezette lijn

 • Activeer: typ *67*Telefoonnummer# op uw telefoontoestel. In de plaats van Telefoonnummer vult u het nummer in waarnaar u uw oproepen wilt doorschakelen.
 • Deactiveren: typ #67# op uw telefoontoestel.
 • Heractiveren: typ *67# op uw telefoontoestel om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Oproepen doorschakelen bij geen gehoor (na 20 seconden)

 • Activeer: typ *61*Telefoonnummer# op uw telefoontoestel. In de plaats van Telefoonnummer vult u het nummer in waarnaar u uw oproepen wilt doorschakelen.
 • Deactiveer: typ #61# op uw telefoontoestel.
 • Heractiveer: typ *61# op uw telefoontoestel om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer te heractiveren.

Na het wijzigen van de doorschakeling, hoort u een snel onderbroken toon als bevestiging.

Proximus doorschakelen met Phone Manager

U kunt een doorschakeling instellen door het gratis nummer van Proximus Phone Manager te bellen. Dat kan vanaf uw eigen telefoontoestel of elk ander toestel in binnen- en buitenland.

 • Vanaf uw telefoontoestel: bel 1987 (gratis) en volg onderstaande aanwijzingen
 • Vanaf andere telefoon in België: bel 0800 1 1987 (gratis) en volg onderstaande aanwijzingen
 • Vanuit buitenland: bel +32 70 21 1987 (internationaal tarief) en volg onderstaande aanwijzingen

Aanwijzingen Proximus Phone Manager

 1. Kies optie 1; “Dienst Oproepdoorschakelingen”,
 2. Selecteer het type doorschakeling dat u wilt instellen,
 3. Volg de aanwijzingen.

Belt u niet met uw eigen telefoontoestel? Dan moet u uw telefoonnummer zonder landcode invoeren. Ook wordt om uw Phone Manager code gevraagd. Een doorschakeling naar internationale telefoonnummers kunt u alleen instellen vanaf het telefoontoestel van uw vaste lijn.

Schrijf je in voor updates

De niet zo regelmatige nieuwsbrief. Maximaal 1x per maand.

Ook interessant

Sim only abonnement kiezen

Soms heb je aan een nieuw mobiel abonnement genoeg. Bijvoorbeeld omdat je een smartphone hebt die nog prima een jaar mee kan, of omdat je

Snelheid 4G abonnement

Bij de meeste mobiele providers krijg je gratis toegang tot het 4G-netwerk. Het 4G-netwerk is in verhouding tot het 3G-netwerk een stuk sneller. In gebieden

Goedkoper bellen naar servicenummers?

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen