Veelgestelde vragen mobiel abonnement

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een mobiel abonnement kiezen kan nog best lastig zijn. Kies je voor sim only of een mobiel abonnement met smartphone? Wat zijn dan de nadelige gevolgen van een eventuele BKR-registratie? Krijg je dit altijd? We hebben de meestgestelde vragen op een rijtje gezet.

De meestgestelde vragen op een rij

Rondom het afsluiten van een mobiel abonnement kunnen veel vragen ontstaan. Dat komt mede doordat de contractduur bij de meeste providers meteen een jaar of twee jaar is. Je wilt uiteraard dan wel zeker weten dat alles goed komt, ook als je je bedenkt. We hebben de meestgestelde vragen op een rijtje gezet.

Moet ik sim only of een mobiel abonnement met telefoon kiezen?

Heb je nog een mobiele telefoon die nog minstens een jaar mee kan? Dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een sim only abonnement. De meeste mensen die voorheen een prepaid kaart gebruikten, stappen nu over op een sim only abonnement.

Als je een smartphone nodig hebt en een mobiel abonnement wilt afsluiten, kun je ervoor kiezen een smartphone mee te bestellen. Je krijgt dan een abonnement in combinatie met een telefoon. In de meeste gevallen betaal je dan deels voor het mobiele abonnement en deels voor de afbetaling van de mobiele telefoon. Een gratis smartphone bij een abonnement is niet mogelijk.

Wat is een 4G abonnement?

De meeste providers bieden tegenwoordig gratis toegang tot het gebruik van het 4G-netwerk. Steeds minder providers bieden enkel nog 3G aan. De reden daarvoor is dat het 4G-netwerk stabieler en sneller is, maar ook meer capaciteit heeft. 4G is momenteel de meest recente techniek om snel te kunnen internetten op de smartphone. Inmiddels is het ook al mogelijk gebruik te maken van 4G+-techniek. De downloadsnelheid ligt dan op 225Mbps in plaats van 150 Mbps. In de praktijk liggen de snelheden lager.

Het gebruik van 4G heeft vele voordelen. Je kunt zonder haperen video’s bekijken, hebt een goed bereik en surfen gaat erg snel. Daardoor is de snelheid op de mobiele telefoon vergelijkbaar met de snelheid die je thuis haalt.

Past de nieuwe simkaart in mijn telefoon?

Meestal past je simkaart meteen in je telefoon. Mobiele telefoons hebben de afgelopen jaren ondersteuning voor andere simkaarten gebruiken. De oude simkaart verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld. De meest recente toestellen maken gebruik van de kleinste simkaart; de nano simkaart.

Heb je nog een oudere mobiele telefoon waarbij je een grotere simkaart nodig hebt? Dan is dat geen probleem, want bij vrijwel elke provider krijg je een 3-in-1-simkaart en kun je zelf jouw formaat simkaart uit het plastic drukken. Zo hoef je de simkaart nooit bij te knippen en loop je geen risico dat je simkaart beschadigt raakt. Bij enkele providers kun je nog een specifieke simkaartvorm bestellen. Heb je het verkeerde formaat simkaart uitgedrukt? Dan kun je gebruikmaken van een speciale sim adapter. Zo hoef je geen nieuwe simkaart te bestellen.

Welke provider is de beste keuze?

Elke provider heeft voor- en nadelen. Daarom is niet meteen te zeggen welke provider de beste keuze is. Een verstandig idee is om eerst de dekkingskaarten van de verschillende providers te bekijken. Er is bovendien geen ‘beste keuze’ te bepalen, omdat de dekking per regio aanzienlijk kan verschillen. In sommige gebieden is KPN de provider met de beste dekking, terwijl dit in andere regio’s Vodafone of T-Mobile kan zijn.

Vraag daarom eens in je omgeving na welke provider de beste dekking heeft. Met de invoering van het 4G-netwerk zijn de dekkingen onderling behoorlijk verschillend. 95% van Nederland is inmiddels gedekt met 4G dankzij KPN. Daarna komen Vodafone, T-Mobile en Tele2. Bij Tele2 wordt je soms nog teruggeschakeld op 3G van T-Mobile, als er geen verbinding mogelijk is met het 4G-netwerk.

Wel zegt T-Mobile bijvoorbeeld ‘het best geteste netwerk’ te zijn. Dit gaat over de hogere datasnelheid en minder vertraging tijdens het downloaden van bestanden. Het zegt dus meer over de datasnelheid dan over de dekking.

Krijg ik een BKR-registratie bij een mobiel abonnement met smartphone?

Men krijgt niet altijd een BKR-registratie bij het afsluiten van een mobiel abonnement met telefoon. Dit is afhankelijk van de waarde van de telefoon. Als de waarde van de telefoon boven de 250 euro uitkomt, zal het Bureau Krediet Registratie ter Tiel een aantekening maken. Deze aantekening kan uiteindelijk negatief uitpakken bij de aanvraag van een hypotheek. Het kan duizenden euro’s schelen.

Daarom is het een goed idee een toestel onder de 250 euro uit te zoeken. Er komt dan geen BKR-registratie bij kijken. Je kunt uiteraard ook een duurder toestel aanschaffen, als je de eenmalige bijdrage in één keer voldoet. Je koopt het toestel dan meteen van de provider, zonder dat er een schuld overblijft. Zo krijg je geen BKR-registratie.

Wat zijn de effecten van zo’n BKR-registratie?

Een BKR-registratie krijg je als je toestel meer dan 250 euro waard is, of als je stelselmatig geen betaling doet aan je provider. In dat geval wordt er een aantekening gemaakt van de volledige (rest)schuld. Zo’n BKR-registratie kan nadelige effecten hebben. Bij een zeer duur toestel is het mogelijk dat je fors minder hypotheek voor de aanschaf van een huis kan krijgen. Soms tot wel 30.000 euro. Het is dus verstandig te zorgen dat je geen BKR-registratie oploopt.

Mag ik mijn belminuten en data meenemen naar de volgende maand?

Nee, je mag geen belminuten en data opsparen en meenemen naar de volgende maanden. Iedere maand begint je bel- en databundel weer opnieuw. Je betaalt per maand voor exact dat verbruik. Dit betekent dat als je minder belminuten en data verbruikt en dus iets overhoudt, je niet in aanmerking komt voor restitutie van een deel van de maandbetaling.

Inmiddels is de Consumentenbond wel bezig de providers ervan te overtuigen het toch mogelijk te maken een deel van de bundel mee te nemen naar de volgende maand. Dit proces neemt al een tijd in beslag en er is nog weinig vooruitgang geboekt. Vooralsnog kun je je belminuten en data dus niet meenemen naar volgende maand.

Kan ik gewoon mijn nummer behouden als ik overstap?

Ja, in de meeste gevallen kun je je nummer behouden als je overstapt. Overstappen is minder ingewikkeld dan vroeger. Je dient wel rekening te houden met het opzeggen van het huidige abonnement. Je dient dan op twee dingen te letten: de einddatum van het contract en de opzegtermijn. Vaak is de opzegtermijn minimaal een maand voordat je contract afgelopen is.

In de tussentijd kun je al een nieuw abonnement bij je nieuwe provider afsluiten. Je hoeft niet bang te zijn je telefoonnummer kwijt te raken, want alle providers in Nederland bieden nummerbehoud aan. Als je niet kiest voor nummerbehoud, kun je meteen met je nieuwe abonnement aan de slag. Kies je voor nummerbehoud, dan geeft de provider na een maand (opzegtermijn) je telefoonnummer vrij aan de nieuwe provider. Je kunt dan op hetzelfde telefoonnummer blijven bellen, sms’en en internetten zoals je gewend bent.

Kan ik overstappen van sim only naar een mobiel abonnement met telefoon?

In principe kun je je abonnement bij sommige providers van een sim only abonnement laten omzetten naar een mobiel abonnement met toestel. Voor zover bekend is Telfort voorlopig de enige provider die dit gratis ondersteunt. Andere providers kunnen daarvoor kosten in rekening brengen. Het is ook mogelijk dat je pas naar een mobiel abonnement met telefoon mag overstappen, wanneer je het sim only contract mag beëindigen. Daardoor kan het voorkomen dat deze wens niet altijd mogelijk is.

Informeer daarom bij je mobiele aanbieder voor meer informatie. Of je een sim only abonnement om mag zetten naar een mobiel abonnement met telefoon, kan per provider verschillen. Er zijn namelijk geen wettelijke eisen of richtlijnen hiervoor.

Ik zie liever toch af van het contract. Kan dat?

Uiteraard kan dat. Als je via een vergelijkingssite online een nieuw contract hebt afgesloten, mag je je binnen 14 dagen beroepen op je herroepingsrecht. Je geeft dan aan dat je de bestelling wilt annuleren. De telefoonprovider zal je bestelling dan kosteloos annuleren. Je zit dan nergens aan vast. Je hoeft je contract dus niet op te zeggen; annuleren is voldoende.

Zie je dus binnen 14 dagen een betere aanbieding, dan kun je eenvoudig het abonnement annuleren en alsnog een nieuw abonnement afsluiten. Heb je na 14 dagen toch spijt van het afsluiten van het contract? Dan dien je het contract volledig uit te zitten, omdat het herroepingsrecht maar 14 dagen geldig is.

Schrijf je in voor updates

De niet zo regelmatige nieuwsbrief. Maximaal 1x per maand.

Ook interessant

Sim only abonnement kiezen

Soms heb je aan een nieuw mobiel abonnement genoeg. Bijvoorbeeld omdat je een smartphone hebt die nog prima een jaar mee kan, of omdat je

Snelheid 4G abonnement

Bij de meeste mobiele providers krijg je gratis toegang tot het 4G-netwerk. Het 4G-netwerk is in verhouding tot het 3G-netwerk een stuk sneller. In gebieden

Goedkoper bellen naar servicenummers?

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen